Door Sophie Decuyper, energetisch coach binnen het Digitaal Welzijnsplatform van 361°.

 

2009 was voor mij hét jaar waarin ik een enorme shift heb doorgemaakt door de juiste mensen op mijn pad te krijgen die mij bepaalde inzichten hebben aangereikt. Ik heb ze voor zoetekoek aangenomen, ik voelde in iedere vezel van mijn lijf dat ze klopten.

Ik zet voor jou een aantal principes op een rijtje die ik heb beginnen toepassen in mijn leven sinds dat jaar. Ik moet zeggen, in combinatie met heel veel stilstaan, voelen, reflectie, vallen en opstaan…voor mij heeft het gewerkt.  Ik leef een meer harmonieus bestaan en ik zou het iedereen aanbevelen om het te doen.  Voel vooral wat klopt en weet…de magie zit hem in het doen.

 

1/ Gedachten zijn krachten

Gedachten hebben de grootste invloed op ons bestaan.  Je bewust zijn van je gedachten is een eerste stap op weg naar meer innerlijke rust.

2/ Woorden zijn krachtig, ga er wijs mee om.

Alles begint bij jezelf.  Hoe praat jij tegen jezelf? Hoe geweldlozer we kunnen communiceren binnen onze innerlijke dialoog, hoe meer begrip en hoe milder we kunnen zijn in onze relaties. Durf te praten, veronderstel niets, ga in dialoog, ook al is het soms in horten en stoten.

3/ Je bent goed genoeg, ook al voelt het niet altijd zo.

Je hoeft niet te presteren om waardevol te zijn. Je bent waardevol, tout court.

4/ Het ‘falen’ zit hem in het niet doen waar je van droomt of naar verlangt.

Bestaat dat eigenlijk wel falen?  Het is maar hoe je kijkt…  De magie zit hem in het doen.

5/ Doe kleine dingen met grote liefde.

Rijkdom zit hem in het delen, in het geven van liefde, op jouw unieke manier, iedere dag.

6/ Leven in het hier en nu: zeg ‘ja’ tegen dat wat is.

Lijden wordt gevormd door weerstand tegen dat wat zich aandient in het leven.  Bestaat dat eigenlijk ‘goed’ en ‘slecht’?  Alles mag er zijn.

7/ Wees dankbaar voor alles en iedereen.

Focus je op wat er wel reeds is en voel diepe dankbaarheid. Ga daarbij uit van de meest vanzelfsprekende zaken in je leven.

8/ ‘Problemen’ op je weg zijn kansen om te groeien.

Ik heb, in het onderweg zijn, het woord ‘problemen’, vervangen door ‘uitdagingen’. Zie ze enkel en alleen maar als groeistenen.

9/ Je bent niet alleen.

We zijn allen één. We ervaren dezelfde gedachten, gevoelens, emoties, verlangens,… en we willen uiteindelijk allemaal hetzelfde bereiken, namelijk liefde voelen en beleven.

10/ Rust en stilte integreren in je leven.

Verdoe je tijd niet voor de TV. Ga een wandeling maken. Adem bewust. Geniet van een heerlijk bad of douche. Smeer je eens heel bewust in met je favoriete bodycrème. Ga gewoon ergens zitten en zet al je zintuigen in. Lig naakt met je partner, raak elkaar liefdevol aan. Luier er lekker op los.